Γιατί επιλέγω κουφώματα αλουμινίου;

Υπάρχουν σίγουρα αρκετές επιλογές υλικών για παράθυρα και πόρτες. Πού όμως υπερέχει το αλουμίνιο;

 

Αλουμίνιο: Ιδανικό υλικό

Το αλουμίνιο αποτελεί ένα μέταλλο με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, το οποίο έφερε την επανάσταση σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς. Αν και πολύ πιο ελαφρύ από άλλα μέταλλα, διαθέτει πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές και γι΄αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στην πολύ απαιτητική αεροναυπηγική. Επίσης, είναι πολύ ανθεκτικό απέναντι σε πολλές μορφές διάβρωσης και απαιτεί σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης.
Επιπλέον, το αλουμίνιο αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό, που έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται για πάντα διατηρώντας ακέραια τα χαρακτηριστικά του, χωρίς κάποια ποιοτική υποβάθμιση. 

Δείτε παρακάτω τα βασικά πλεονεκτήματα του αλουμινίου.

Μηχανικές αντοχές

Αισθητική

Εκτός από την ασφάλεια, το design αποτελεί επίσης ένα πολύ βασικό κριτήριο επιλογής κουφωμάτων. Ο χώρος στον οποίο διαμένουμε αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού μας, καθώς ξοδεύουμε κατά μέσο όρο πάνω από το 50% του χρόνου μας στις ιδιωτικές κατοικίες μας. Και αν το καλοσκεφτούμε, τα κουφώματα ενός σπιτιού αποτελούν βασικό μέρος της συνολικής λειτουργικής και αισθητικής αξίας του, διαμορφώνοντας την εσωτερική και την εξωτερική όψη του. Τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν ατελείωτες σχεδιαστικές επιλογές, τόσο σε τυπολογίες και διαστάσεις που θα καλύπτουν κάθε ανάγκη και επιθυμία. Είναι γεγονός ότι κανένα άλλο υλικό δε μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλη σχεδιαστική ευελιξία δίχως περιορισμούς!

Θερμομόνωση

Η πρόοδος της τεχνολογίας και η συνεχής έρευνα έχουν οδηγήσει στη δημιουργία κουφωμάτων αλουμινίου με πολύ υψηλές επιδόσεις μόνωσης. Τα κουφώματα αλουμινίου όταν ενισχυθούν με ειδικά μονωτικά πολυαμίδια, μπορούν να προσφέρουν επίπεδα θερμομόνωσης κατάλληλα για παθητικά κτίρια. Τα συστήματα Alumil χρησιμοποιήθηκαν για το πρώτο project κατασκευής πιστοποιημένου παθητικού κτηρίου στην Ελλάδα από την ομάδα Passivistas σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτηρίου. Έτσι, σε συνδυασμό με υαλοπίνακες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δηλαδή τζάμια υψηλής θερμομόνωσης, ένα κούφωμα αλουμινίου θωρακίζει το σπίτι απέναντι στις ανεπιθύμητες θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος, χειμώνα-καλοκαίρι. 

Ασφάλεια

Η προστασία της οικίας μας ή ενός κτηρίου από την εισβολή ανεπιθύμητων "επισκεπτών" υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ανοίγματα που υπάρχουν προς το εξωτερικό περιβάλλον και εφαρμόζοντας σε κάθε ένα από αυτά το κατάλληλο κούφωμα αντιδιαρρηκτικής προστασίας, ανάλογα με τον κίνδυνο παραβίασης που παρουσιάζει και την ανθεκτικότητα που πρέπει να επιδεικνύει.

Τα κουφώματα αλουμινίου, χάρη στην ανθεκτική και συμπαγή κατασκευή τους, προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας και αποτρέπουν παραβιάσεις από επίδοξους διαρρήκτες. Καθώς είναι ιδιαίτερα στιβαρά, συνεργάζονται αποτελεσματικά με πληθώρα μηχανισμών και εξαρτημάτων που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια. Τα κουφώματά μας πιστοποιούνται για την αντιδιαρρηκτική προστασία τους σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο «RC - Resistance Classification».

Πιστοποιημένος κατασκευαστής